2012. november 26., hétfő

Skicc egy hálószobához

Egy kedves ismerősömmel beszélgettem és elmesélte, hogy bár már vettek új dolgokat a hálószobájukba, valahogy mégis elégedetlenek vele, szeretnének valamin változtatni, hogy jobban érezzék magukat benne, de még nem tudják, hogy mit is. Napközben sokszor itt dolgoznak, (este már nem - ez fontos, mert a pihenésnél a munkával nem zavarják egymást) de nem szeretik a jelenlegi "irodafalat", ami véleményük szerint ráadásul agyon is nyomja a szobát. (Szerintem is.)
Felajánlottam, hogyha küld pár fotót a szobáról, meg egy alaprajzi skiccet méretekkel, megnézem mit lehetne tenni.
Nem nagy terület kb. 3x5m és három funkciónak kellene megfelelnie.  És hogy mi a a harmadik... hát a gardrób.  :) Ráadásul a gardróbszekrényeket nemrég vették és nem tudnak sokat szánni az átalakításra.
Szóval: falak, funkciók, bútorok maradnak. Kivétel az irodafal, az mehet.  :)
Akkor mit is lehetne tenni? 
Gondolkodni, gondolkodni és skiccelni!  :)

Jelenlegi állapot fotók


 (A fotók megjelenése a tulajdonos beleegyezésével :)

eredeti elrendezés

 Részlet az email-ből

"Picit átalakítottam az elrendezést.
Az ágyat az ablak elé fordítottam. Tudom, hogy van ott egy fűtőtest, de ha az ágy kap egy egyszerű fejvéget, és van egy kis távolság a fűtéstől, jól működik.
Az ablakra rolót javaslok, ez nem ér le a fűtésig, és egy szép dekor függönyt a teljes falon. Ez vidámmá és nagyvonalúvá teszi a szobát és a fűtést sem korlátozza. A két belógatott lámpa az olvasólámpa szerepét veszi át és nem foglal helyet a kis lerakón.
Az ajtónyitás miatt cseréltem meg az íróasztalok és a gardróbszekrény helyét. Így kényelmesebb, mintha az ajtó mögé kéne beülni, meg úgy látom azon az oldalon van egy kémény vagy mi, ha a másik oldalra kerül a gardrób, nyerünk egy kis helyet az ágy mellett és odakerülhet egy keskenyebb könyvespolc vagy az irodabútor két magas-keskeny eleme. Tudom, hogy minden tárolóhely számít!
A két kis íróasztalt ( a terven szereplő 1m széles) keresztbe fordítottam, egymással szembe. Egyik oldalon egy keskeny 36 cm széles fiókos elemre támaszkodik, a másik oldalon egyszerű lábakra. A színe nem feltétlenül fehér, ez az elem van a gardróbhoz hasonló színben is, és az asztal lába lehet fém színű is, mint a széké. Az asztallapok kialakíthatók a meglévőből is. Az asztalok felett két (esetleg 3) lebegő polc, itt kosarakba, irattartókba sok minden elfér. Mögötte javaslok egy szép tapétát, így optikailag is kijelöli a dolgozó helyét.
A stíluskollázson lévő berendezési tárgyakat az IKEA kínálatából válogattam, az áruk nagyon kedvező.  :)   Lilla"
Javasolt átrendezés
A javasolt kiegészítők
...és a válasz:

Szia Lilla! Köszönjük szépen!  Szuper jó! :)
Tényleg így sokkal praktikusabb és szebb:)
Karácsonyra megcsináljuk!   

Nincsenek megjegyzések: