2013. június 5., szerda

Színvadászat Paint-ben

Eszter érdeklődése kapcsán, megnéztem lehet-e színvadászt "játszani" Paint-ben.
Jelentem lehet!  
Bár lényegesen kényelmetlenebb, mint a Photoshop.
Paint-ben nem találtam a vonalzókat, amik segítenek a szabályos téglalapok létrehozásában és a mintavételkor is csak egy pillanatra villantja fel a színt, illetve folyamatosan nyomva kell tartani, ha látni akarom milyen színt vesz fel a pipetta. Különben használható.

Készítettem állapotfotókat, remélem segítségedre lesznek és elkészítheted vele kedvenc képeid színvadász változatát...

Ha megmutatnád saját készítésű alkotásaidat, szívesen várom és közzéteszem itt a blogban vagy a designdrOops! FB oldalán.  :)

Jut eszembe: úgy tudom, a PhotoShop CS2 az Adobe honlapjáról ingyenesen letölthető.
Az újabb verziókból 30 napos próbaverzió hozzáférhető.

A képet kicsit kihúztam, így megjelent mellette egy fehér sáv, ahová vonalzó híján szemmértékre raktam be a hasábokat a téglalap kijelölővel.

hasábok kész

A szín felvétele a pipettával:  a gombra kattintva aktívvá teszed, a képre viszed a pipettát és a neked tetsző színt felveszed vele

Az alsó mezőben csak addig látható a kiválasztott szín, amíg nyomva tartod a bal egér gombot. Ha mégse tetszik, válassz másikat.

Most a kiöntőt teszem aktívvá, így a pipetta által felvett szín a hasábba tölthető. Vidd a kiöntőt a kiválasztott hasáb fölé és kattints. Ismételd a pipettával a szín felvételt és a kiöntővel a hasábok színezését, amíg megtelnek a hasábok.

Remélem Neked is sikerült!  :)

Ha nem megy az egyforma méretű hasáb készítése, hát nem megy...akkor legyen mind más!  :)

Nincsenek megjegyzések: