2012. augusztus 11., szombat

Konyhák, ahogy szeretem

A táplálék és a táplálkozás nagyon fontos része az életünknek, mondhatni élet-halál kérdés. :)
Manapság újra "divat" a főzés és a főzni tanulás (!) ami elég fura annak, aki rendszeresen főz, és ez gyermekkorától természetes része a mindennapoknak, de hát nem vagyunk egyformák. Más-más egyes országok, korosztályok, rétegek konyhához való viszonya (vagy iszonya).

Tervezési alapelvek:
Nos, itt elmesélhetném a különböző elrendezésű konyhák egysoros, párhuzamos, L-alakú, középszigetes, amerikai...stb. konyhák előnyeit - hátrányait...
A munkaháromszöget:  tároló (hűtő) - mosogató - tűzhely...
A különböző kiegészítők praktikumát-feleslegességét...
Igazából egy a lényeg:  a háziak igényeit - főzési, étkezési, vendéglátási szokásait - minél jobban összehangolni a helyiség adottságaival és ha még ezt ötvözni tudjuk a lakás stílusával és pár praktikus, kreatív és esztétikus megoldással, igazán szerethető és időtálló konyhát kapunk.
Persze ez is, mint minden más helyiség kialakítása, alapos igényfelmérést, átgondolást és tervezést igényel. A papír vagy a számítógép monitor sok mindent elbír. Sok problémára fény derül és így megoldást is találhatunk tervezés közben, de ha építés alatt improvizálunk, borítékolható, hogy utólag, bosszankodva jövünk rá, hogy ezt vagy azt másképp kellett volna!


Következzen pár szerethető megoldás, képek a teljesség igénye nélkül...



















Még több szerethető konyha fotó:  pinterest



Nincsenek megjegyzések: